Murerfirma

Har du brug for et murerfirma? Indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud fra murerfirmaer nær dig. Det tager kun 2 minutter og du kan bagefter frit vælge det bedste tilbud.

Entreprisegaranti
Nemt og hurtigt
Få flere tilbud på din mureropgave
Spar tid og penge
Kun de bedste fagmænd

FÅ 3 TILBUD NU!

Sådan virker detFÅ 3 TILBUD NU!

Måske skal du have ordnet facaden på dit murstenshus. Måske skal du have renoveret dit badeværelse eller bryggers. Måske skal du have lavet et helt nyt murstenshus fra bunden. Eller noget helt fjerde. I ét eller flere af disse tilfælde vil det være oplagt at søge hjælp fra et murerfirma. I dette indlæg kan du få hjælp til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge murerfirma.

Hvad arbejder en murer med?

En murers primære beskæftigelse omfatter at bygge og vedligeholde huse, der er lavet af mursten. Mursten består af brændt ler. Murstene på et hus holdes sammen med mørtel og fuge. For at huset er stabilt og samtidig efterlader et flot resultat, skal arbejdet udføres med kærlig hånd. Det er en murer uddannet til og har praktisk erfaring i, hvorfor det vil være hensigtsmæssigt at få fat i et murerfirma.

En murer kan lave murerarbejde både udendørs og indendørs. Den kender til de korrekte blandingsforhold af mørtel og ved, hvor meget der skal til, for at murstene ligger solidt. Hvis ikke dette gøres på den korrekte måde, kan man risikere sætninger, eller at bestanddele af murværket falder ned, som tiden går.

En murer kan faktisk støbe et helt hus. Den kan udføre arbejde som:

 • Støbning af sokkel og gulv
 • Støbning af tagsten
 • Sætte fliser op vægge og gulv
 • Bygge facaden

Derudover laver murerfirmaer også renoveringsarbejde såsom pudsning af facader.

FÅ 3 TILBUD NU!

Et dansk hus er et murstenshus

Ser man rundt på husene i det danske land, er der ingen tvivl om, hvad der ses mest af. Det er murstenshuse. Træhuse i Danmark ses typisk i sommerhusområder eller som kolonihaver. Hvis man derimod tager et smut nordpå og ser på huse i Norge og Sverige, er disse for det meste lavet i træ. Det skyldes formentligt, at Sverige og Norge har rigeligt med træer.

De fleste slotte og kirker i Danmark – hvis ikke alle – er lavet i mursten. Årsagen til det er, at mursten er særdeles holdbare. Der findes murstensbyggeri i Danmark, som er helt tilbage fra 1100-tallet. Derfor er det et ret sikkert valg, når du vil renovere et hus eller bygge et nyt. Men det kræver som nævnt et færdigt håndværk.

Hvornår skal du kontakte et murerfirma?

Et murerfirma kan som nævnt løse både indendørs og udendørs opgaver. Arbejdet består primært i mursten, tegl, fliser, pudsning og mørtel. Af indendørs arbejde kan et murerfirma være behjælpelig med:

 • Gulvbelægning
 • Husets vægge
 • Ophæng af fliser på vægge og gulve, hvilket ofte ses i bad, køkken og bryggers
 • Vådrum

Det at få sikret et vådrum er meget vigtigt. For udføres murerarbejdet ikke korrekt, er der en større risiko for at få fugtskader, og så kan det blive en dyr fornøjelse at skulle lave det om endnu engang. At sikre vådrum i forbindelse med murerarbejde kræver, at man benytter de korrekte tørretider, og fugen skal lægges perfekt i mellem fliserne, så rummet holdes helt vandtæt.

Af udendørs arbejde kan et murerfirma lave:

 • Opmuring og renovering af hus
 • Nye eller renovering af trapper lavet i beton
 • Bebyggelse af skorsten eller renovering af denne
 • Pudsning eller vandskuring af facaden. Vandskuring efterlader en ensartet overflade, så selve murstene ikke er så synlige
 • Nyt eller renovering af tegltag

Er du i tvivl om, hvad der trænger til renovering eller måske skal udskiftes, så kan et murerfirma også rådgive dig herom.

FÅ 3 TILBUD NU!

Må man udføre murerarbejde selv?

Faktisk siger reglerne i forhold til murerarbejde, at du må udføre det meste selv. Så har du den fornødne viden om murerarbejde, kan du gøre det selv. Det kræver dog et kendskab til de normer og anvisninger, der er på området i forhold til at udføre arbejdet fagligt korrekt. For at få mere indblik i, hvordan du gør dette, kan du læse bygningsreglementet og såkaldte SBI anvisninger.

Som nævnt skal du også huske, at det kan koste dig dyrt i sidste ende, hvis du udfører murerarbejdet fejlagtigt, da det kan ødelægge særligt vådrum. Eller facaden kan hurtigt smuldre for dig, hvis det er den, du har arbejdet med, og det ikke er gjort rigtigt.

Hvis du gerne vil lave murerarbejde selv og lære det, kan du også få assistance fra et murerfirma, som kan vise dig og guide dig. De kan også fortælle, hvilke materialer der passer til dit byggeformål.

Priser på murerarbejde

Hvis du ved, at du skal have lavet mere murerarbejde, vil det være en fordel at få gjort dette på samme tid. Det skyldes, at du med mere murerarbejde på én gang, kan få en mængderabat, hvilket flere murer er flinke til at tilbyde. I en sådan situation kan det være svært at gøre det billigere selv. Så har du en idé om, at du skal have lavet mere murerarbejde, er det en fornuftig idé at få et uforpligtende tilbud. Det er helt gratis for dig.

Få for eksempel 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk, så du har tilbud at sammenligne med. Da kan du også få et bedre overblik over prisniveauet.

I henhold til pris for murer, så skal du typisk koncentrere dig om timeprisen for en murer. Materialer købes oftest hos samme grossister, så der er prisforskellen ikke så differentieret. Men med hensyn til timepris kan der være stor forskel. Her skal du også have in mente, hvor lang tid murerfirmaet tænker at bruge på arbejdet. For jo længere de bruger, jo dyrere bliver det også for dig. Derfor bør du få en dialog med tømrerfirmaet om, hvad det vil koste i alt, for det du skal have lavet.

Desuden anbefales det, at du får et murerfirma ud og ser konkret, hvad du skal have lavet. På den måde kan de bedre fastsætte en mere nøjagtig pris. Her kan de se, hvor meget materialer der skal til, hvor lang tid det tager og så videre. Her kan mureren også komme med yderlige forbedringsforslag, som du kan få lavet i samme ombæring.

FÅ 3 TILBUD NU!

 • Murer Ry
 • Murer Glostrup
 • Murer Silkeborg
 • Skab dit drømmehjem – sådan gør du!
 • Murer Hørning
 • Murer Holstebro
 • Murerfirma Aalborg
 • Murer Roskilde
 • Murer Aalborg
 • Murer Hillerød
 • Brugerbedømmelse: 4.5/5 baseret på 27 anmeldelser 0